E-Vize Başvuruları Hakkında


E-Vize başvuruları için dünya çapında bir talep olmakla birlikte, bazı ülkelere seyahat için ülkemiz pasaportu ile e-Vize almak mümkündür. Genellikle ülkemize seyahat etmek istediğiniz ülkelerin temsilcilerine başvurmanız gerekmektedir ancak bazı ülkeler ile ülkemiz arasında yapılan anlaşmalar sayesinde evden, işten veya herhangi bir yerden vize almanız mümkündür. Sor Bir internet tarayıcısı üzerinden online başvuru yaptıktan sonra çok kısa sürede belgeniz oluşturulacaktır. Pasaportunuzla birlikte aldığınız bu belge, gümrük kontrolünden geçtikten sonra ülkeye giriş yapabilmektedir. B. Fildişi Sahili gibi bazı ülkelerde, pasaportunuza sadece giriş ve çıkış damgaları değil, standart bir vize damgası konulacaktır.


Nasıl e-Vize alınır? 

Ziyaret etmek istediğiniz ülkenin temsilciliğinin resmi internet sitesinden veya ziyaret etmek istediğiniz ülkenin Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden online başvuru yapabilirsiniz. Aynı mantıkla elektronik vizeler farklı ülkeler için farklı olsa da site üzerinde oluşturulan formlar için geçerlidir. Ayrıca gerekli bir belge varsa aynı siteden taratıp gerekli format ve boyutta sistemimize yüklemeniz istenebilir. Belge türleri değişir, ancak hemen hemen tüm ülkeler fotoğraflı bir kimlik ve pasaportun ön yüzünün bir fotoğrafını gerektirir. Formu gerekli bilgilerle doldurup istenen belgeleri sisteme yükledikten sonra, söz konusu ülkenin bir ücret talep etmesi durumunda ödeme aşaması başlar. Bazı ülkeler ücret talep etmez, ancak ücret talep eden ülkeye göre değişir. Geri ödeme genellikle kredi kartıyla ve postayla (sanal posta) yapılır.


Ödeme yapıp kontrol edip başvuruyu tamamladıktan sonra ilgili resmi internet sitesinden belgeleri indirip somut ortama aktarmanız yeterli. Elektronik vize başvurusu için gerekli belgeler

Her ülke farklı belgeler istemektedir, ancak e-Vize site adresi başvurusunda bulunan hemen hemen tüm ülkeler bir vesikalık fotoğraf ve pasaportun ön yüzünün fotoğraflı olmasını istemektedir.


Diğer ülkelerden farklı olarak, Uganda, Fildişi Sahili ve Kenya gibi bazı Afrika ülkeleri taranmak için dijital bir sarı humma aşı sertifikasına ihtiyaç duyar. Hatta bazıları sadece taranan belgelerle yetinmiyor ve ülkeye girişte yanınıza almanızı, belge ve pasaportunuzla birlikte yanınızda bulundurmanızı istiyor.


Öte yandan bazı ülkeler, kalacağınız otel rezervasyonunu, seyahat edeceğiniz uçak rezervasyonunu ve kendinizi geçindirebilmenizi anlamak için bir süreliğine banka ekstrenize ihtiyaç duyabilir. Giriş sırasında ülkede olmanız veya çevrimiçi başvuruda bulunmanız gerekir. Ek olarak, aldığınız e-Vizenin türüne bağlı olarak, vize başvurunuzu desteklemek için taranmış başka dijital belgeler kullanıyorsanız, orijinalini göçmenlik kapısındaki ilgili memura ibraz etmeniz gerekebilir.

Kaynak

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öğrenci vizesi nedir, öğrenci vizesi türleri neler?